Home Hoogbegaafd Herkenning Testen HB thuis Sociaal leven HB op school Probleemkinderen? Adresboek FAQ Goed voor een glimlach Literatuur
Boeken
Kleuters
Weet-boeken
Filosoferen
Fictie
Boeken rond HB zijn
Leuk leren
 
 
 
 
Leuker leren

Kastje wat past je?

Riet Wille, Kastje wat past je?, poëtische raadsels in laatjes. De Eenhoorn, Wielsbeke, 2004, ISBN 90-5838-218-4

In dit boekje vind je 12 kasten. Elke kast kreeg een dubbele pagina, opgesteld volgens een vast stramien. De plaat van een kast met allerlei voorwerpen erin en er rond krijgt als gezelschap 10 versjes. Elk versje beschrijft een voorwerp op de prent. Het is aan jou te raden welk voorwerp bij welke omschrijving past. Taal-speurneuzen, iets voor jullie! (De oplossingen voor de ouders die ook mee willen volgen staan achteraan in het boekje.)

Een boekje dat zo mee kan in de (voor)leeskast van je beginnende lezertjes, dat ook voor 10-jarigen nog leuk blijft!

"Zij vormen een glazen paar,
zitten altijd naast elkaar,
en maken lettertjes
weer duidelijk en klaar" (een bril)

Commentaren:

  • Onze oudste zoon (7) kreeg dit boekje van een vriendin, en het is érg populair bij onze drie kinderen intussen. De broers van 6 en 3,5 houden ervan mee te raden naar het voorwerp. En ze zijn er erg goed in eigenlijk, zelfs de jongste spruit begint het te kunnen.
  • De leesjuf van onze zoon (10) gebruikt dit boekje om een eerste indicatie van dyslexie te hebben. Kinderen met dyslexie hebben blijkbaar veel moeite met het verbinden van de omschrijvingen met een prent op het blad.

 


© www.hoogbegaafdvlaanderen.be | Email : info@hoogbegaafdvlaanderen.be